Ga naar hoofdinhoud

Oogstwijzer

| info@elsgeesterhof.nl | Bezoekadres: Boekenburglaan links naast nr 57 |

Stichting

Bloemenboeket bij Elsgeesterhof

Doelstelling

In de gemeente Teylingen is Elsgeesterhof een van de initiatieven die een bijdrage levert aan zoveel actuele maatschappelijke vraagstukken. Op lokaal gebied laten we zien dat we echt het verschil kunnen maken voor de plaatselijke bevolking.

De Stichting Elsgeesterhof heeft ten doel:

Het faciliteren en bevorderen van gemeenschapslandbouw gebaseerd op duurzame ecologische waarden. De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door:

 • het inrichten, in gebruik hebben en (doen) exploiteren van een moestuin voor de teelt van groente, fruit, bloemen en kruiden;
 • het bevorderen van maatschappelijke en sociale cohesie in de gemeente Teylingen en omstreken, in de vorm van bewonersparticipatie, educatie en samenwerking met lokale maatschappelijke organisaties;
 • het zorgdragen voor de continuïteit van zelfoogsttuin Elsgeesterhof; en voorts al hetgeen verband houdt of bevorderlijk kan zijn voor het bereiken van genoemd doel. De stichting heeft geen winstoogmerk.

Impact

Elsgeesterhof heeft impact op verschillende thema’s:

Gezondheid

 1. Gezondheid: letterlijk van levensbelang. Elsgeesterhof keert terug naar de basis en stimuleert mensen om regelmatig gezonde groenten te eten. De winkel ligt vol met ongezonde producten en dat heeft verschillende welvaartsziekten tot gevolg.
 2. Beweging/actief: bij Elsgeesterhof steken we samen de  handen uit de mouwen. Actief bezig zijn is ook de perfecte manier om gezond te blijven.
 3. Buiten: Elsgeesterhof stimuleert mensen om lekker naar buiten te gaan en dat wordt als heel plezierig ervaren. De buitenlucht geeft nieuwe energie en maakt je fitter.

Milieu

 1. Minder afval: Elsgeesterhof kent geen plastic verpakkingen. Nieuwe deelnemers krijgen een oogsttasje dat steeds opnieuw te gebruiken is.
 2. Minder uitstoot: Elsgeesterhof is voor alle deelnemers altijd dichtbij. Mensen komen nagenoeg altijd op de fiets om hun wekelijkse groente te halen. Geen (wereldwijd) vervoer met vliegtuigen, boten en vrachtwagens.
 3. Geen bestrijdingsmiddelen: Elsgeesterhof teelt milieuvriendelijk.

Eenzaamheid 

 1. Tegen eenzaamheid: niet laagdrempelig, maar helemaal geen drempel. Door samen te komen en samen te werken op de tuin worden waardevolle contacten opgedaan. Dat gaat eigenlijk automatisch en is ontzettend veel waard.

Educatie

 1. Kinderen: Elsgeesterhof werkt samen met scholen en biedt daarmee een stukje educatie. Kinderen leren wat er moet gebeuren voordat de groente op hun bord komt: er gaat een wereld voor ze open.
 2. Stages: Elsgeesterhof biedt stageplaatsen aan studenten en scholieren aan. Op de zelfoogsttuin kunnen ze in de praktijk leren en de basis leggen voor hun carrière.

Wil je meer informatie over Stichting Elsgeesterhof? Mail naar: secretaris@stichtingelsgeesterhof.nl

Voor info over de maatschappelijke impact van Elsgeesterhof, zie: MAEX

 

Bestuursleden Stichting Elsgeesterhof

Els Cramwinckel – Voorzitter

Jeroen Henneke – Secretaris

Lizet van Gaalen – Penningmeester

Jef Hoeberichts – Algemeen bestuurslid

Sylvana Lalleman – Algemeen bestuurslid

 

RSIN-nummer: 864846186

Kvk-nummer: 88989275

 

Contact

secretaris@stichtingelsgeesterhof.nl

Beleidsplan Stichting Elsgeesterhof

Vriend van worden?

Als vriend van de stichting draag je bij aan het realiseren van onze missie en visie. Samen streven we naar het creëren van een duurzame, ecologische gemeenschapstuin voor de lokale bevolking, waar iedereen welkom is om gezonde groente te oogsten en schone bloemen te plukken, te leren over gezonde voeding en het milieuvriendelijk verbouwen van voedsel, samen te werken en sociale contacten op te doen.

Als vriend van ontvang je uitnodigingen voor evenementen en de mogelijkheid om actief deel te nemen aan onze projecten. Meld je vandaag nog aan en sluit je aan bij onze groeiende gemeenschap van vrienden die zich inzetten voor een betere toekomst.