skip to Main Content
| info@elsgeesterhof.nl | 06 83 08 66 46
Over ons

Aan de rand van Voorhout op het terrein van Volkstuinvereniging Elsgeest bevindt zich Elsgeesterhof. Elsgeesterhof is een tuin waar onder begeleiding van Ingrid Verdegaal & Jacqueline Bader samen getuinierd en geoogst wordt.

Ingrid heeft, na jaren werkzaam te zijn geweest in het onderwijs, het roer omgegooid. Het werd tijd voor iets anders en omdat de volkstuin al jaren haar favoriete hobby is koos zij voor het telen van groente op milieuvriendelijke wijze.

Jacqueline’s grote passie is bloemen telen. Ook zij heeft een volkstuin bij Volkstuinvereniging Elsgeest. Samen besloten de dames de krachten te bundelen en zo Elsgeesterhof uit te breiden met een bloemenaandeel. Het bloemenaandeel is vanaf medio juni 2021 te plukken.

Het doel is niet alleen om samen kleinschalig en op milieuvriendelijke wijze en lokaal groente, fruit en bloemen te telen maar ook om met elkaar van Elsgeesterhof een plek te maken waar ruimte is om elkaar te ontmoeten. In ruil voor een financiële bijdrage, in de vorm van een oogstaandeel, verzorgt en organiseren de tuinders de oogst en geven zij inzage in de boekhouding. Elsgeesterhof huurt diverse tuinen van volkstuinvereniging Elsgeest. Vanaf januari 2021 verhuist Elsgeesterhof naar de nieuwe locatie aan de ‘s-Gravendamseweg.

Ingrid Verdegaal