skip to Main Content
2e Elsgeesterweg | 2215 SV Voorhout | info@elsgeesterhof.nl | 06 83 08 66 46
Over ons

Aan de rand van Voorhout op het terrein van Volkstuinvereniging Elsgeest bevindt zich Elsgeesterhof. Elsgeesterhof is een tuin waar onder begeleiding van Ingrid Verdegaal samen getuinierd en geoogst wordt.

Ingrid heeft, na jaren werkzaam te zijn geweest in het onderwijs, het roer omgegooid. Het werd tijd voor iets anders en omdat de volkstuin al jaren haar favoriete hobby is koos zij voor het telen van groente op milieuvriendelijke wijze.

Tijdens de opleiding biologisch dynamische landbouw op Warmonderhof kwam zij in aanraking met CSA, Community Supported Agriculture, oftewel gemeenschapslandbouw. Het doel is niet alleen om samen kleinschalig en op milieuvriendelijke wijze en lokaal groente, fruit en bloemen te telen maar ook om met elkaar van Elsgeesterhof een plek te maken waar ruimte is om elkaar te ontmoeten. In ruil voor een financiƫle bijdrage, in de vorm van een oogstaandeel, verzorgt en organiseert de tuinder de oogst en geeft inzage in de boekhouding. Elsgeesterhof huurt diverse tuinen van volkstuinvereniging Elsgeest en de bedoeling is dit in de toekomst uit te breiden.

Ingrid Verdegaal