Skip to content

Oogstwijzer

| info@elsgeesterhof.nl | Bezoekadres: Boekenburglaan links naast nr 57 |
Over ons

Aan de rand van Voorhout, op de plek waar Nieuw Boekhorst gebouwd gaat worden realiseren we Elsgeesterhof. Op deze mooie plek kun je onder begeleiding van Ingrid Verdegaal & Jacqueline Bader samen tuinieren en oogsten.

Ingrid heeft, na jaren werkzaam te zijn geweest in het onderwijs, het roer omgegooid. Het werd tijd voor iets anders en ze volgde de opleiding biologisch dynamische landbouw op Warmonderhof. Waar zij in aanraking kwam met gemeenschapslandbouw.

Jacquelines grote passie is bloemen telen en om de kneepjes van het vak te leren volgde zij de Floret Flower cursus. Samen besloten de dames de krachten te bundelen en zo Elsgeesterhof uit te breiden met een bloemenaandeel. De pluk van het bloemenaandeel is vanaf halverwege juni tot medio oktober, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Elsgeesterhof is een zelfoogsttuin volgens de principes van community supported agriculture, csa oftewel gemeenschapslandbouw. Het doel is niet alleen om samen kleinschalig en op milieuvriendelijke wijze en lokaal groente, fruit en bloemen te telen maar ook om met elkaar van Elsgeesterhof een plek te maken waar ruimte is om elkaar te ontmoeten. In ruil voor een financiële bijdrage, in de vorm van een oogstaandeel, verzorgen en organiseren de tuinders de oogst en geven zij inzage in de boekhouding.

Erkend Leerbedrijf, bij ons op Elsgeesterhof hebben we plek voor stagiaires van (V)MBO niveau 1 t/m 4. Ben je op zoek naar een plek in een kleinschalig bedrijf waar op biologische wijze gewerkt wordt? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Ingrid Verdegaal & Jacqueline Bader