Ga naar hoofdinhoud

Oogstwijzer

| info@elsgeesterhof.nl | Bezoekadres: Boekenburglaan links naast nr 57 |

Pompoensoep

Pompoensoep  10 personen

Ingrediënten

100 gram margarine                    2½ l. kippenbouillon

250 winterpeen                             1,2 pompoen

250 bleekselderij                           2 bosui

250 ui                                               2 dl kokosmelk

250 gram prei                                 ¼ bosje koriander

1 rode peper                                    100 gram chiffonade van ham

1 el verse gember.                          6 tenen knoflook

100 gram bloem                             zout & peper

 

Bereidingswijze

  1. Was de pompoen en snij in stukjes van 2 cm.
  2. Schil de wortel. Snij de wortel, bleekselderij, prei en ui in blokjes van 0,5 cm. Was de groente en laat goed uitlekken.
  3. Schil de gember, pel de knoflook en ontpit de peper. Snij alles in blokjes van 0,5 cm.
  4. Breng de kippenbouillon aan de kook.
  5. Smelt ondertussen de margarine in een grote pan. Als de margarine niet meer bruist, de groente, gember, knoflook en peper toevoegen en alles aanfruiten.
  6. Als de groente mooi glimt, het vuur laag zetten en al roerende bloem toevoegen.
  7. Laat dit 2 min. Op een laag vuur gaar worden.
  8. Voeg dan de helft van de bouillon toe en roer goed tot alle klontjes zijn verdwenen.
  9. Daarna de rest van de bouillon toevoegen.
  • Voeg nu als laatste de pompoen toe en breng het geheel aan de kook.
  • Als de soep kookt, vuur laag en 20 min. Zachtjes laten koken totdat de pompoen gaar is.
  • Schep nu al het garnituur uit de soep en draai dit in de keukenmachine tot een gladde puree.
  • Alles weer terug in de pan en voeg de kokosmelk toe.
  • Breng dit op smaak met peper & zout of sojasaus.

 

Eet smakelijk!