
Pompoensoep
Pompoensoep 10 personen
Ingrediënten
100 gram margarine 2½ l. kippenbouillon
250 winterpeen 1,2 pompoen
250 bleekselderij 2 bosui
250 ui 2 dl kokosmelk
250 gram prei ¼ bosje koriander
1 rode peper 100 gram chiffonade van ham
1 el verse gember. 6 tenen knoflook
100 gram bloem zout & peper
Bereidingswijze
- Was de pompoen en snij in stukjes van 2 cm.
- Schil de wortel. Snij de wortel, bleekselderij, prei en ui in blokjes van 0,5 cm. Was de groente en laat goed uitlekken.
- Schil de gember, pel de knoflook en ontpit de peper. Snij alles in blokjes van 0,5 cm.
- Breng de kippenbouillon aan de kook.
- Smelt ondertussen de margarine in een grote pan. Als de margarine niet meer bruist, de groente, gember, knoflook en peper toevoegen en alles aanfruiten.
- Als de groente mooi glimt, het vuur laag zetten en al roerende bloem toevoegen.
- Laat dit 2 min. Op een laag vuur gaar worden.
- Voeg dan de helft van de bouillon toe en roer goed tot alle klontjes zijn verdwenen.
- Daarna de rest van de bouillon toevoegen.
- Voeg nu als laatste de pompoen toe en breng het geheel aan de kook.
- Als de soep kookt, vuur laag en 20 min. Zachtjes laten koken totdat de pompoen gaar is.
- Schep nu al het garnituur uit de soep en draai dit in de keukenmachine tot een gladde puree.
- Alles weer terug in de pan en voeg de kokosmelk toe.
- Breng dit op smaak met peper & zout of sojasaus.
Eet smakelijk!