Ga naar hoofdinhoud

Oogstwijzer

| info@elsgeesterhof.nl | Bezoekadres: Boekenburglaan links naast nr 57 |

Houd je van groente met smaak, lokaal geteeld op een milieuvriendelijke manier?

Vind je het leuk om mee te maken wat er allemaal aan vooraf gaat voordat de boontjes op je bord liggen? Deel je dit ook graag met je kinderen en wil je ze laten zien hoe de tomaatjes groeien?

Dan is Elsgeesterhof iets voor jou!

De groente en bloemen staan op het land, oogsten en plukken doe je zelf. Meehelpen mag altijd maar is geen verplichting. 

Zo werkt het

Groente

Bij Elsgeesterhof kun je kiezen voor een groente- en/of een bloemenaandeel.

Kies je voor groente dan deel je mee met de oogst en kun je vanaf eind april wekelijks zelf je groente van het land komen halen. 

De tuinders geven aan wat er geoogst mag worden. Elke week krijg je via de mail een oogstbericht en op het land staan vlaggetjes bij de gewassen die je mag meenemen. Naast de seizoensgebonden groente kun je ook verse kruiden en eetbare bloemen meenemen.

Naast het zelf oogsten van je groente kun je ook vrijwilliger worden en meehelpen met het werk in de tuin. Je bent niet verplicht om mee te helpen maar alle hulp is welkom. 

Bloemen Elsgeesterhof

Bloemen

Voor het bloemenaandeel kun je kiezen tussen 10 keer plukken of een seizoensabonnement.

Dit jaar starten we ook met de losse verkoop van boeketten.

Wil je een mooie bos bloemen kado geven? Denk dan aan een zelfgeplukt boeket of kies voor ons Bloemenuitje.

Daarmee geef je iemand de beleving van zelf een boeket plukken kado. 

Oogstaandeel

Als je kiest voor een groente of bloemenaandeel deel je mee in de oogst en kom je elke week zelf  groenten en/of bloemen oogsten. Er zullen wekelijks meerdere momenten zijn waarop dat mogelijk is. Je krijgt via de mail een oogstbericht waarin vermeld wordt wat en hoeveel je mag meenemen. Het oogstaandeel wordt aan het begin van het jaar betaald zodat de tuinders verzekerd zijn van afzet en middelen hebben om zaden, plantgoed en ander materiaal aan te schaffen waarmee zij de oogst kunnen verzorgen.

Vrijwilliger

Naast het kopen van een oogstaandeel kun je ook vrijwilliger worden en meehelpen met van alles wat er moet gebeuren in en rondom de tuin. Meehelpen in de tuin zonder dat je een oogstaandeel koopt behoort ook tot de mogelijkheden.

Steun ons

Of je steunt ons met een gift en in ruil daarvoor word je op de hoogte gehouden en uitgenodigd voor bijeenkomsten en activiteiten.

Elsgeesterhof afspraken

Algemeen
• Ingrid Verdegaal en Jacqueline Bader zijn de tuinders, je kunt hen altijd aanspreken.
Bereikbaar via mail: ingrid@elsgeesterhof.nl of 06 83 08 66 46 en jacqueline@elsgeesterhof.nl of 06 51 27 70 68
• Elsgeesterhof bereik je het makkelijkst met de fiets.
• Je persoonsgegevens die je hebt opgegeven bij aanmelding zullen alleen gebruikt worden voor communicatie met Elsgeesterhof. Op het moment dat je geen deelnemer meer bent worden de gegevens uit de administratie verwijderd.
• Aandeelhouders betreden het terrein van de zelfoogsttuin op eigen risico. De tuinder is niet aansprakelijk voor enige schade die een aandeelhouder lijdt terwijl deze zich begeeft op het terrein, tenzij dit te wijten is aan grove nalatigheid.
• Enige schade toegebracht aan gewas, terrein, schuurtjes, kassen, of derden als gevolg van een aandeelhouder die zich niet aan deze afspraken houdt, is voor rekening van de bewuste aandeelhouder.

Wat kun je van Elsgeesterhof verwachten?
Groenteaandeel: het telen van groenten blijft een spel met de natuur en er kunnen geen garanties gegeven worden. De tuinders streven voor de groente naar een oogstperiode van ongeveer 30 weken. Van april tot november.                                                                                                    •Bloemenaandeel: De tuinder heeft als doel om vanaf half juni tot oktober bloemen te telen. Ook het telen van bloemen is afhankelijk van de natuur- en weersinvloeden en ook hier kunnen geen garanties gegeven worden.                                                                                                •

Een gevarieerd aanbod van seizoensgroenten en bloemen die op een natuurlijke en milieuvriendelijke wijze geteeld zijn.
• Een jaarlijkse aandeelhoudersvergadering waar de tuinders inzage geven in de boekhouding.
• Een tuin waar je tijdens openingstijden altijd welkom bent voor een kop koffie of thee en een praatje.

Wat verwacht Elsgeesterhof van jou?
• Je bent oogstaandeelhouder voor tenminste 1 jaar en de bloemen en groenteaandelen worden voor aanvang van het seizoen betaald.
• Op de tuin lopen we alleen op de paden. Oogsten gaat ook via het pad tussen de bedden.
• Houd rekening met de manier van oogsten, zo gaat de plant langer mee en kunnen we er samen langer en meer van oogsten.
• Kinderen zijn van harte welkom, ouders zijn verantwoordelijk en houden te allen tijde een oogje in het zeil.
• Je neemt van thuis bakjes en tasjes mee voor je oogst. Voor de bloemen neem je je eigen vaas mee of maak je gebruik van de herbruikbare ‘wrap’. Vraag Jacqueline om jouw eigen exemplaar.

Oogstwijzer