Skip to content

Oogstwijzer

| info@elsgeesterhof.nl | Bezoekadres: Boekenburglaan links naast nr 57 |

De Elsgeesterhofrotonde

2022 was het eerste seizoen van de Elsgeesterhofrotonde aan de Bollendreef. 

Ondanks het lange koude voorjaar en de warme droge zomer groeide er van alles. De rotonde is slechts een klein voorbeeld van de Voorhoutse zelfoogsttuin waar we bloemen en groente telen voor onze deelnemers. We maken een mooie combinatie van kleurrijke groente, kruiden en bloemen. Daarbij gebruiken we natuurlijke materialen om steun te bieden aan de klimmers. 

Voornamelijk vanwege de veiligheid is het niet de bedoeling dat mensen er plukken. Regelmatig worden we aangesproken of krijgen we mail van mensen die zich afvragen wat nou precies de bedoeling is van al die groente en kruiden die op de rotonde groeien. Voor ons dient het als showtuin, leuk om in het klein te laten zien wat we doen.

Onze grootste uitdaging is om binnen een aantal jaar een tuin te hebben neergezet die klimaatbestendig is en niet snakt naar een gietertje water. Het winterklaar maken is daar een groot onderdeel van. Voor veel mensen is de tuin winterklaar alles opruimen, afknippen en bladeren weghalen. Wij doen het anders, we voeren de gewasresten niet af en het blad van de boom heeft ook een functie. Kale bodem droogt snel uit maar het bodemleven waaronder bacteriën, schimmels en kleine beestjes hebben beschutting nodig en organisch materiaal om van te leven.

Wie nieuwsgierig is naar Elsgeesterhof nodigen we graag uit op de tuin aan de Boekenburglaan. Rondlopen kan er altijd, wil je meer informatie maak dan een afspraak met een van de tuinders.